Тони Блеър става съветник на Винод Хошла за зелените технологии

Винод Хошла

Тони Блеър

Бившият британски министър-председател Тони Блеър стана съветник на Винод Хошла, един от най-известните в света рискови капиталисти и топ-инвеститор в зелени технологии, популярен още като съосновател на една от най-големите ИТ компании в света Sun Microsystems (която наскоро бе придобита от Oracle).

Бизнесът на Винод Хошла, стартиран през 2004 година, е насочен към разработването на екологични технологии. Това включва соларни, вятърни, ядрени системи. Хошла инвестира и в новостартиращи фирми от областта на мобилните телефони и интернет. Неговият рисков инвестиционен фонд привлече около 1,3 милиарда долара миналата година, като сред инвеститорите е и Бил Гейтс.

Винод Хошла

Според Винод Хошла, Тони Блеър ще има важната роля да бъде стратегически консултант относно инвестициите в екологични и полезни за природата технологии. „Справянето с климатичната криза е нещо много повече от задача в политическата програма – това е приоритет с висока степен на спешност, който изисква иновативност, креативност и амбиция“, се казва в прес-съобщение на фирмата.

Разбирането за локалните и глобалните политически въпроси е нещо важно за нас, техничарите. Ето в тази област много ще ни помогне нашето взаимоотношение с Тони Блеър, – коментира самият Хошла, който е известен с шокиращо пренебрежителното си отношение към анализаторите. – Тони разбира много по-добре, отколкото аз някога ще мога да разбера, политическите и геополитическите сили, организационното поведение, социалното поведение и промяна“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*