Коледен фермерски пазар посреща с „училище за готвене“

Голям коледен фермерски пазар ще посрещне столичани на 17 декември на „Римската стена“ – организаторите обещават да е по-шумен, по-весел и по-ароматен от всякога. За първи път фермерска продукция ще бъде изложена на фермерския пазар от булевард Смирненски до досегашното му местоположение около стената, започвайки в 10.00 ч. Очаква се да се съберат над 50 производителя и да имаме по-голяма арт-зона.

От 11 часа ще се проведе „Училище за готвене“, организирано от еко-сдружението „За Земята”. Кулинарната работилница ще е посветена на празничните вкусотии – десерти, сладки и курабии, с каквито всеки може да зарадва хората около себе си за празниците. „Заедно ще забъркаме вкусни и здравословни сладкиши и ще споделим идеи и техники за по-нетрадиционни коледни лакомства“, казват от „За земята“.

christmas-cookies-1886760_960_720

Гост-готвачи ще бъдат производители от Хранкооп, а голяма част от използваните продукти ще дойдат директно от фермите.

„С тази серия от курсове се надяваме да подкрепим малките фермери, които произвеждат храна по методи, близки до естествените, като по този начин се грижат не само за човешкото здраве, но и природата. Ще засегнем проблемите и предизвикателствата, пред които ежедневно са изправени малките производители. Целим още да увеличим информираността за ползите от чиста и прясна храна и да засилим уважението и доверието между фермери и потребителите“, казват организаторите а училището.

До 16 ч. в съботния ден фермерският пазар ще предожи пресни сезонни продукти, тематични работилници и арт зона, топли напитки и още изненади.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*