VW Group прави „стратегическа инвестиция“ в платформа за зареждане на електромобили

Volkswagen Group обяви, че ще инвестира в „eRoaming“ – платформа, разработена от немската фирма Hubject. Самата Hubject оповести, че VW Group е инвестирала неназована сума в платформата, присъединявайки се към основополагащите акционери BMW, Bosch, Daimler, EnBW, Innogy и Siemens, осигурявайки си дял в иновативния проект.

car-932734_960_720

Hubject е основана през 2012 г. с цел на разработването на платформа, която да осигурява на водачите на електромобили лесен достъп до станциите за зареждане и платежни решения в различните страни.

Почти 40 000 зарядни точки на три континента са достъпни чрез платформата. Сега, след последната „стратегическа инвестиция“, Hubject планира да продължи с международната си експанзия и цифровото взаимосвързване на станциите за зареждане.

„Инвестицията подчертава нарастващия интерес на компанията към превозните средства с нулеви емисии“, заяви Томас Седран, ръководител на стратегическото звено на Volkswagen AG. „Насочили сме взор към превръщането [на компанията] във водещ глобален доставчик в областта на устойчивата мобилност“.

Този ход следва плановете на VW да пусне на пазара 30 нови електрически превозни средства до 2025 г. С това компанията работи и за дистанцирането си от скандала „дизелгейт“.

Hubject и нейните шест акционера приветстваха подкрепата на VW, посочи Томас Дайбер, един от управителите на компанията. „Зареждането трябва да стане по-лесно и удобно за хората, ако искаме електрическите коли да направят пробив и да станат масови колкото може по-бързо“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*