Далас изгражда градски природен парк с площ 10 000 акра

Далас в щата Тексас е на път да се превърне в един от най-зелените градове в Америка – буквално. Там започва изграждането на един от най-големите градски паркове в САЩ.

Новият „природен квартал“ в Далас ще се състои от 10 000 акра земя, в това число 7000 акра за „Голямата гора „Тринити“. В същото време „Водният парк „Тринити“, проектиран от Michael Van Valkenburgh Associates, цели да съживи една опустошена от наводнения територия в Далас, превръщайки я в зона на зелени площи с буйна растителност за отдих за гражданите.

„Водният парк Тринити“ ще осигури на посетителите достъп до детски площадки, зелени поляни, крайречни пътеки. Проектът има за цел да разгърне естествената красота на района, като същевременно намали щетите от наводнения в Далас. Michael Van Valkenburgh Associates казват, че са работили заедно с инженери от общината, за да се гарантира инфраструктурната стабилност на заливните зони така, че паркът да се преобрази от зона на наводнения в „спиращ дъха природен спектакъл“.

1000 акра земя за „Голямата гора „Тринити“ ще включват голф-игрище, конен парк, както и атракционен природен парк, който ще може да се посещава от деца и да предлага пространства за събития на открито. Речният парк ще бъде също част от „природния квартал“ на Далас.

Друг амбициозен компонен от зеления проект в Далас е местната мрежа от пътеки. Тя ще свързва 116 километра пътеки.

Дарение на стойност 50 милиона долара е това, което направи възможен проекта за зеления речен парк в района на града през октомври. Кметът на Далас Майк Роулингс каза, че паркът ще „предефинира облика на Далас през 21-ви век“.

Изображения: Michael Van Valkenburgh Associates

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*