VW готви електрически микробус

Само няколко седмици преди автомобилното изложение в Детройт през 2017 VW разкри няколко „дрзнещи“ снимки на бъдещо ново превозно средство, което навярно ще разкрие като концепция по време на панаира. Изглежда това ще бъде електрически микробус.

Autodesk VRED Professional 2017 SP1

VW казва, че возилото ще „създава връзка между легендарното минало на марката Volkswagen и нейното наелектризиращо бъдеще“. Макар да звучи много абстрактно, това е силен намек, че новото електрическо превозно средство ще бъде вдъхновено от оригиналния микробус.

Под повърхността навярно ще има два електромотора, които ще задвижват всички колела, коментират пазарните наблюдатели. Очаква се новото возило да има и по-дълъг пробег, като според някои специалисти би трябвало той да е от порядъка на 600 км.

Говори се, че бъдещият електрически микробус ще е до голяма степен автономен. Шофьорът ще трябва да натисне логото на Volkswagen върху волана, което представлява бутон, за да накара целия волан да потъне в арматурното табло. След това водачът може да се отпусне, докато лазерни и ултразвукови скенери и радарни сензори „наблюдават“ пътя и останалите участници в движението, така че колата взема решения как да се движи според обстановката.

Въпреки, че няма никакво официално потвърждение от страна на VW дали и кога ще се появи такава версия на легендарния микробус, предположенията са, че това ще стане през 2020 г.

Autodesk VRED Professional 2017 SP1Снимки: VW

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*