Райски спа-център е обвит във висящи градини във Виетнам

Релаксация и концентрация сред тишина и зеленина между безброй висящи градини – това райско кътче е виетнамският спа-център „Pure&SPA”, чиито фотоси с падаща зеленина неотдавна обиколиха света и накараха мнозина да се размечтаят. Центърът е част от възстановителния комплекс Naman Retreat. Спа-зоната с висящи градини има 15 стаи и се намира в Да Нанг, Виетнам. Проектът е дело на MIA Design Studio.

„Pure&SPA” e един оазис на спокойствието в 5-звездния „Naman Retreat“. Петнадесетте стаи за процедури са дарени с буйни открити зелени градини, вани за дълбоко потапяне и тапицирани кушетки, описват разработчиците. „Човек може да поддържа добър тонус в лъскавия спортен клуб с фитнес зала, както и да практикува медитация и йога в отворената дневна градина в хладните ранни утрини“.

На приземния етаж има открити пространства с места за релаксация, заобиколени от ведри езерца с лотоси и висящи градини. Цялото пространството е създадено така, че да успокоява, да докосва всички сетива и да създава мир в ума и душата.

Архитектурното студио MIA Design Studio е приложило извънредно ловко принципите на естествената вентилация, благодарение на което сградата е прохладна и свежа. Престоят в нея ободрява и озарява сетивата.

Различните зони се преливат плавно една в друга. Фасадата се състои от решетъчни модули, които се редуват с вертикални пейзажи. Това решение филтрира силното тропическо слънчево греене, за да осигурява прохлада, и създава приятна игра на светлини и сенки върху текстурираните стени. Различните растения са внимателно разпределени така, че да станат част от тези визуални екрани.

   

Фотография: Хироюки Оки

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*