„Короната“ – небостъргач в Хонконг с висящи градини

„Короната“ – това е името на издигаща се жилищна кула в Хонгконг, в която всеки от 54-те луксозни мезонета са заобиколени от големи частни градини. Boutique Design са създали „Короната“ с идеята да размият границите между модерните интериорни пространства и драматичните природни пейзажи, които обграждат оживения метрополис.

Всеки апартамент разполага с усещането за съвременна дървесна къщичка, където луксозният интериор се отваря към балкон с голяма, тучно-зелена градина с площ около 50 квадратни метра. Дизайнерите са построили небостъргача чрез стандартизирани модули, за да сведат до минимум разходите за строителството – така би трабвало да се гарантира, че кулата може лесно да бъде „повторена“. Boutique Design наричат градините „зелената опаковка“, която позволява на сградата да се интегрира с околностите.

Чрез работата си студиото изследва възможностите за реновции в Хонгконг. Казват, че имат за цел „да предложат различна визия за бъдещото развитие на Хонконг, по-зелено и по-отворено навън, с уважение към обкръжаващата среда“.

 

Снимки: Boutique Design

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*