GAC Enlight – електрически суперавтомобил с пеперудени врати

Ето още един концептуален модел на електрически спортен автомобил, идващ от Азия: GAC Enlight.

Основана през 2008 г., GAC (Ghangzhou Automobile Company) е един от най-важните производители в Китай. Изглежда, че искат искат да бъдат в центъра на вниманието с концепцията си за електрически суперавтомобил и това е GAC Enlight.

Представен на автомобилното изложение през Guangzhou Motor Show през ноември, този бляскав концептуален модел е и развойна лаборатория, която позволява на GAC да работи върху създаването на шаси, специфично за електрическите превозни средства, на база графен и технологии на виртуалната реалност.

Без нито думичка за точните характеристики, концепцията GAC Enlight изглежда като знак за настъпването на нова ера в автомобилния свят.

Това, което се знае за характеристиките на електрическата спортна кола, са пеперудените врати на Enlight, автономния режим на движение и колесните мотори, които правят Enlight истинска 4WD кола.

За тези, които се чудят дали возилото някога ще види бял свят – GAC е вече добре установен играч в Близкия изток, особено в Бахрейн, така че има всички основания да се очаква реалната поява на GAC Enlight.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*