Строят конгресна сграда-мост с пешеходна алея в Челябинск

Правителствените конгресни зали и сгради рядко правят впечатление с хубав дизайн или интересни концепции, но бъдещата конгресна зала в руския град Челябинск ще бъде смайваща. Руската архитектурна фирма PIARENA наскоро разкри своя проект за конгресната зала, който спечели архитектурен конкурс с цел построяването на конгресен център за предстоящите форуми на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) и на BRICS (обединението на Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка). Скулптурната сграда ще премоства реката Миас и ще се извива нагоре с две кули, подобни на платната на лодка. Върховете на двете „платна“ ще достигат височина от 61 и 150 метра, а по средата ще има пешеходна алея.

Мостът ще се намира на една от най-тесните части на реката. Сградата отгоре ще се извива така, че да дава възможност на малки плавателни съдове да минават отдолу. Двете половина на комплекса ще наподобяват две платна, формирайки бляскава градска забележителност. И двете извити структури ще са облечени в стъкло и гарнирани с палуби за наблюдение.

По-голямата, 150-метрова кула, ще помещава конгресна зала, концертна зала със смесено предназначение и 3150 места, хотел, офис-комплекс, конферентна зала и VIP офиси. 61-метровата кула от другата страна ще съдържа зона за отдих и изложбена зала.

Отвън край сградата параметрична решетка от паралелограми ще формира разположението на зелените зони, водните повърхности, растителността, външната мебелировка.

 

Графика: PIARENA

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*