Отдалечена, уединена и скрита под зелен покрив: вила-мечта в Нова Зеландия

Вилата с крайбрежния пейзаж – така са я нарекли нейните създатели и не напразно: кацнала на брега на морето на полуостров Банкс в Нова Зеландия, тя е проектирана като вила за изкарването на медения месец на романтична двойка, но е идеалната къща за всички, търсещи уединение, спокойствие и прелестни природни гледки.

Полуостровът е формиран от вулканичната дейност в този регион в миналото. Самата къща е кацнала на скалист склон в тихоокенаски залив на полуострова. Проектът е дело на Pattersons Associates Architects.

Къщата е изградена от камък, бетон, дърво и стъкло. Преобладаващият елемент всъщност е камъкът, който е добит на място, при самия градеж. Дървесината също е с местен произход. Отгоре вилата е покрита със зелен покрив с билки и треви. Така тя почти се слива с околния пейзаж и е забележима само откъм морето.

Къщата е напълно самодостатъчна от гледна точка на вода, защото си има система за събиране на дъжда и такава за преработка на сивата вода. Като част от проекта около дома за залесени множество нови растения.

Крайбрежният дом само три стаи – дневна с вграден кухненски бокс, повдигнати кът за спалня и баня. Отвън е обвита с дървена палуба. Има вградени шезлонги и джакузи, вградено в бетонната основа.

Отвътре домът е облицован с дърво – макрокарпа. Тази дървесина обгръща добрамите, стените и таваните. Гледките са рамкирани от прозорци от двоен стъклопакет с нискоемисийно стъкло, вградени между колони, които използват устойчиви на земетресения плъзгащи глави.

Къпането навярно е специално удоволствие в този дом, защото за него е предвидена свободностояща вана под голям оберлихт с гледка към скалните образувания по крайбрежието.

Digital process : PixSolution
Digital process : PixSolution

Digital process : PixSolution
Digital process : PixSolution
Digital process : PixSolution
Digital process : PixSolution
Digital process : PixSolution
Digital process : PixSolution

  x

Снимки: If it’s hip, it’s here

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*