Faraday Future ускорява до 97 км/ч за 2,39 сек.

Дългоочакваният суперавтомобил на Faraday Future най-сетне се появи на изложението за потребителска електроника CES 2017 и показа, че може да ускорява от 0 до 60 мили в час (97 км/ч) за 2,39 секунди, с което изпълни обещанието си да е по-бърз от конкурента Tеsla. С дебюта си елегантното возило определено грабна вниманието в първия ден на мега-изложението.

Електрическият FF91 претендира още да е и „най-интелигентната кола в света“. Тя има модул за самостоятелно паркиране и постоянна мобилна свързаност.

FF91 бе показана чрез демонстрация на живо. Като част от шоуто колата самостоятелно се упъти към паркомясто и се настани на него на заден ход. Създателите й подчертаха и необичайния си бизнес-модел, спортед който всички потребители на суперколата ще имат свой Faraday Future идентификатори с него ще могат да развиват своята дигитална мобилна „самоличност“, споделяйки, например, любими филми за гледане по време на пътуване, предпочитани маршрути и др.

Демонстрацията, уви, не мина без гаф: когато китайският милиардер Джиа Йетинг, собственик на Faraday Future, изпрати колата да се само-паркира, тя остана неподвижна. Малко по-късно возилото се съгласи да изпълни задачата си, но странната ситуация остави анализаторите озадачени и смутени.

Снимки: видео-екрани от Mobileworld live

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*