VW представи изцяло електрически и автономен Microbus

Autodesk VRED Professional 2017 SP1

Microbus – това е едно от най-популярните превозни средства в автомобилната история. Сега, след години на обещания, VW даде нов живот на Microbus.

Концептуалният I.D. Buzz последва дебюта на електрическия модел, представен преди няколко месеца на автомобилния салон в Париж 2016. Новият „Microbus” има достатъчно място за до осем пътници и две багажни отделения. Той се захранва от изцяло електрическа задвижваща система.

В този конкретен концептуален модел задвижващата система се състои от два електрически мотора, по един в предната и задната ос, генерирайки общо 369 конски сили.

Концептуалният модел има пробег от 430 километра и време за ускоряване до 100 км/ч от около пет секунди, с което I.D. Buzz се явява най-бързо ускоряващият ван на пазара – по-бързо и от повечето леки автомобили.

Батерията с нейните 111 кВтч може да се зарежда до 80% в рамките на 30 минути с помощта на комбинирана система за зареждане (CCS) или индуктивен интерфейс за зареждане.

Концептуалният I.D. Buzz се явява и първото в света напълно автономно многоцелево превозно средство. Леко натискане на волана го кара да се прибере и да се слее в арматурното табло, при което возилото преминава в напълно автономен режим на управление. В този режим превозното средство разпознава други коли и превозни средства, както и препятствия по пътя, с помощта на лазерни сензори, ултразвукови сензори, радарни сензори, странични камери и предна камера.

 

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*