Lidl монтира зарядна станция за електромобили при магазина си в Младост в София

Lidl България монтира бързозарядна станция за електромобили на паркинга на първия си магазин от ново поколение, който отвори врати преди 4 месеца в район „Младост“ (бул. Андрей Ляпчев 52) в София.

Зарядната станция модел ABB TERRA 53 CJG притежава три типа накрайници и предлага възможности за зареждане на най-различни марки електромобили:

  • За автомобили с марка Nissan, Mitsubishi, Peugeot, Citroen и Kia – CHAdeMO;
  • За BMW, Volkswagen, GM, Porsche и Audi – CCS;
  • За Renault, Daimler, Tesla, Mercedes и Smart – Type 2 cable.

Използването на станцията е безплатно. Сесиите за зареждане са с максимално времетраене до 60 минути – достатъчно за пазарувание в самия магазин.

Зарядната станция може да обслужва едновременно два автомобила и е активна за зареждане в рамките на работното време на магазина. Благодарение на устройството за специфични климатични условия станцията функционира дори при температури от -35 градуса по Целзий. Мощността й е 50 kW, като за максимално удобство на клиентите е снабдена със захранващи кабели с дължина от 3,9 метра.

LED дисплей на станцията осигурява информация относно статуса на зареждане, използваната електроенергия, избора на конектор и потенциални грешки. Чрез директна интернет връзка с производителя е осигурен и дистанционен мониторинг на станцията.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*