Индийски производител с апетит към пазара на електромобили

Mahindra & Mahindra, един от най-големите индийски производители на автомобили, обяви, че ще придобие контролен дял в Reva, една от първите фирми за електрически автомобили, която се намира в Бангалор. Reva отдавна търси партньор с “дълбоки джобове”, който да инвестира в нейната технология.

Mahindra, която произвежда трактори, спортни возила и камиони, ще придобие 55,2% дял в Reva чрез изкупуването на нейни акции от основателите на фирмата. Стойността на сделката не бе посочена. Част от задълженията на новия съ-собственик е да инвестира 450 милиона рупии, т.е. около 10 милиона долара, в компанията.

Електрическият автомобил, разработен от Reva, е двуместен модел, който в Индия се продава под марката “Reva i”, а във Великобритания е известен като “G-Wiz”. Мнозинас обаче се шегуват, че повече прилича на голф-карт.

До този момент Reva е продала около 3 500 електрически коли по света. Това е повече от която и да е друга компания за електрически автомобили, но все пак е малка бройка.

Способността на Mahindra да прави продукти за масовия пазар и значителните й финансови възможности би трябвало да помогнат на Reva в разработването на нов модел, нречен NXR, който ще може да вози четирима души и да има пробег до 160 километра с едно зареждане.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*