Елон Мъск започва да дълбае тунел под Лос Анджелис идния месец

Предприемачът се амбицира да осъществи старата си идея през декември - и действа бързичко

Този човек хич не си поплюва – Елон Мъск обяви, че от идния месец започва работата по амбициозния проект за изграждане на тунел под Лос Анджелис! Очаква се той да „укроти“ чудовищния проблем със задръстванията по улиците в града.

Магнатът обяви новината чрез Twitter в сряда сутринта, пише Motherboard. “Супер новини за тунела. Планът е копаенето да започне след около месец“, гласи публикацията.

Ясно е, че Мъск не е човек, който ще остави една идея да отлежава, но този път е доста бърз: той обяви плана си за тунела под Лос Анджелис през декември 2016, докато публично се оплакваше от проблемите с трафика в града. „Трафикът ме побърква. Ще взема машина за издълбаване на тунели и ще започна копаенето“, написа топ-препдриемачът в Twitter през декември. „Това ще се нарича „Дружеството за копаене“, написа готава Motherboard, цитирайки Мъск. „Сондажи – това ще правим“.

А ето, че месец по-късно, след среща с президента Доналд Тръмп, това вече се случва.

Твърди се, че тунелът на Мъск ще започва при пътя, който води до офиса на SpaceX в Лос Анджелис, разположен в Креншоу.

Интересът на Мъск към тунелите не е новост. Той вижда в тях решение на проблема със задръстванията, което сподели още през 2015 г. в интервю с учения Нийл деГрас Тайсън.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*