Tomahawk: електрически спортен автомобил с пробег 590 км

Dubuc Motors описват колата си като „братовчед на Tesla“

Струва си да се запомни това име: Dubuc Motors. Те разкриха Tomahawk: 2+2 електрически спортен автомобил, който може да ускори до 100 км/ч за 3 (словом: три) секунди. Още по-интересното е, че пробегът на возилото е 590 километра. „Томахавката“ е произведен изцяло в Северна Америка, а компанията твърди, че е прекарала 12 години в изследване и разработване на чистите технологии за създаването на това зелено превозно средство.

Tomahawk има елегантни „ножични“ врати, панорамен покрив, вградена WiFi мрежа, хендсфри гласови команди, както и 360-градусова камера. Колата е направена от алуминий с интериор от въглеродни влакна.

Dubuc Motors виждат себе си нишов играч. В своя проект за обществено финансиране в StartEngine те описват колата си като „братовчед на Tesla“, но поясняват, че „докато Tesla предлага седан и SUV, ние искаме да попълним тяхната продуктова линия с нашия спортен автомобил“.

Очакванията са, че в идните години пазарът на електромобили ще процъфтява. Търсенето може да надвиши 35 милиона броя в целия свят до 2022 г. Затова създателите на „томахавката“ се надяват да се позиционират в този сегмент като производител на луксозни електромобили.

Плановете на Dubuc Motors са да започне производство догодина. Мераклиите могат да си резервират бройка чрез онлайн „резервация“, срещу 5000 долара. Първите коли ще са достъпни в шест цветови варианта: зелен, черен, червен, жълт, оранжев, в двуцветна комбинация от изброените.

Снимки: Dubuc Motors

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




*