Технологии за здравето на почвите дефилират на „Агра 2017“

„БиоАгра“ е посветена на органичното растениевъдство и животновъдство

Технологии за здравето на почвата са новата линия, която се откроява на Международната селскостопанска изложба „Агра 2017“. Тя ще се проведе от 22 до 26 февруари в Международен панаир Пловдив.

Как фермерите да намалят разходите си и времето за работа на полето – на този въпрос дава отговор технологията No-Till, чрез която се копират естествените процеси в природата. При нея няма обработка на почвата, като оран и разчистване на стърнищата, а земята се регенерира.

Грижата за околната среда е в основата на нови системи за защита от слана и на нов вид оръдие срещу градушки. Оръдието работи не с химикали, а с шокови вълни, затова – според производителя – е безвредно и безопасно. Системите за защита от слана са с намалена консумацията на газ. Те имат сензори за „умно“ действие според обстановката.

Торове, които стимулират естествения имунитет на растенията, ще бъдат представени на изложбата. Целта е намаляване на количеството на използваните хербициди.

Наред с грижата за почвата и технологии за чистота на селскостопанските продукти ще покажат различни решения за запазване на качеството на продукцията дфо достигането й до трапезата. За първи път у нас ще дефилират модули за съхранение, които удължават живота на продукцията – намаляват загубата на тегло, повърхностните изменения и праха. Електронна сортировъчна линия за плодове и зеленчуци по цвят и диаметър със защита срещу нараняване е друга европейска новост в експозицията.

„Агра 2017“ демонстрира още много авангардни технологии и техника за селското стопанство, оборудване и инвентар за различен тип ферми, нови сортове растения и породи животни, торове и препарати. Секцията „БиоАгра“ е посветена на органичното растениевъдство и животновъдство.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*