BioHybrid – бъдещето на електрическия велосипед?

Уви, Schaeffler няма никакво намерение да започне да го произвежда

Закрит електрически велосипед с пробег до 100 км и място за втори пътник – това е новата концепция на Schaeffler, която се готви да промени съществуващите разбирания за електрическите превозни средства.

Миналото лято немският производител на високотехнологични компоненти Schaeffler се прочу с идеята си за комфортен е-велосипед на 4 колела. Сега фирмата е готова с демонстрационното превозно средство: BioHybrid.

От началото на 2017 г. Schaeffler BioHybrid дефилира в Детройт и на изложението CES в Лас Вегас, след като дълго нямаше никакви подробности за неговите характеристики – от времето на първото разкриване на концепцията още през лятото на 2016. Сега е налице функционален прототип, който казва доста повече от каквито и да е модели.

BioHybrid е лично превозно средство с педали, с максимална скорост от 25 км/ч, но с по-голям комфорт и защита срещу лошото време в стравнение с обикновения велосипед. Желаният пробег е между 50 и 100км за тегло от 60 кг. Има и конфигурация 1 + 1, която дава възможност да се качи втори човек.

Разочарованието от такава новина идва от твърдението, че производство изобщо се предвижда! От компанията подчертават, че това е просто един технологичен демонстратор – показен модел за иновативна концепция, в която всичко изглежда много правилно и логично.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*