СО: даваме 4 млн. лв. повече през 2017 г. за озеленяване в София

Общината предвижда обновяване на Западен парк

„Озеленяването на града и грижата за зелените площи в София е сред приоритетите ни през тази година. С 4 млн.лв. е увеличен бюджетът за озеленяване в София през 2017 г. Освен всички останали „зелени“ планове, през тази година ще стартираме и с мащабното поетапно обновяване на Западен Парк. Амбициите ни са свързани с това да го превърнем в един истински европейски парк“. Това обяви зам.-кметът по екология Йоана Христова на откриването на „Форум градове на бъдещето: Виена и София“, който се състоя в рамките на Дните на Виена в София.

От Столичната община не уточиха в какво точно ще се вложат въпросните 4 милиона лева.

Христова подчерта, че и към момента Столичната Община полага приоритетни грижи за поддържането на зеления облик на града като предстоят още целенасочени усилия, които да наредят българската столица сред най-зелените градове в Европа.

„Парковете и градините в града са само едната част от градската зелена система. Изключително важни за облика на София са междублоковите пространства, а грижата за тях е както на Столична Община, така и на всички нас, които живеем тук, в Столицата. Убедена съм, че със съвместните усилия и на местната власт, и на жителите на града, ще превърнем София в един от най-добрите градове за живеене в Европа“, подчерта Христова.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*