Formula E представя следващото поколение изцяло електрически състезания

Състезателните коли ще са по-леки и по-аеродинамични

Изцяло електрическата версия на „Формула 1“ – състезателната серия Forumla E – ще се радва на голямо подобрение в новия, пети сезон, който започва в края на 2018 г., след като Spark Racing Technology спечели договора за изграждане на корпусите на състезателните коли от второ поколение за поредното издание на надпреварата. Дръзките дизайнери наскоро публикуваха първите рендери от новия дизайн, който са разработили.

Сега Spark Racing Technology изгражда модулите на състезателните коли, които се представят в момента в конкурса, но френската компания се надява да направи някои големи подобрения чрез новия си проект. Това включва усъвършенствана аеродинамика и по-малко тегло. Подобренията не само ще увеличат ефективността на батериите на състезателните автомобили, но и ще направят колите по-бързи на пистата.

Концепцията, която се виждаме в тези изображения, вероятно ще премине през още няколко модификации, преди да се появи окончателно на стартовата линия на петия сезон. Spark все още работи с партньора-производител на шасита Dalara, който може да направи така, че окончателните коли да изглеждат доста по-различно от рендера. Така или иначе, за разлика от автомобилите по пътищата, при които обикновено се наблюдва смекчаване на оригиналните концепции, финалната версия на новата състезателна кола на Spark може да се окаже още по-екстремна.

Друга голям промяна, която се очаква да се види в новия сезон, ще е смяната на батерията. Тя се разрботва от McLaren, Sony и Atieva. Очаква се тя да даде на състезателните коли много по-дълъг пробег, така че да могат да издържат цялото състезание. В момента пилотите трябва да спират, за да сменят батериите по време на състезанието.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*