Самодостатъчна островна вила във Флорида си има собствена система за обезсоляване

Комфортната къща е изградена предимно от дървесина

За тези, които търсят начин да се измъкнат от хаоса на съвременния живот, това решение е нелошо: луксозна, самодостатъчна, екологична вила на остров в океана. Тя се захранва със слънчева енергия. Изградена е от дървесина и е скътана в зеленината на 5,24 акра усамотен островен рай, на около 40 км от Кий Уест, Флорида. Казва се „Melody Key Lodge“ и в момента се продава. Но ако нямате достатъчен бюджет, по-добре не четете по-нататък….

Прелестната вила доскоро е била притежание на незнайна рокзвезда. Дървената къща е на три етажа и има три спални с бани към всяка от тях.

Най-горната част е открит етаж. Там има гурме кухня, зона за хранене, дневна и хол. Този етаж предлага красива 360-градусова гледка към океана.

Щастливите гости на това място могат да изберат гмуркане в морето край девствените плажове или пък топване в близкия сладководен басейн.

За енергийната автономност на дома се грижи фотоволтаична система, но има и резервен генератор. Наред с това вилата си има собствена система за обезсоляване на вода.

Естествено, тук човек може да се храни с каква ли не морска храна, стига да е в състояние да си я улови. И все пак животът без електрическа мрежа изглежда толкова комфортен и луксозен…

 

Снимки: Uncrate

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*