20 000 дървета търсят деца, които да ги засадят

Дървесните видове ще бъдат съобразени индивидуално, в зависимост от мястото, където ще се посадят

20 хиляди дървета могат да бъдат спечелени от деца от училища и детски градини из цялата страна в рамките на третото изданиe на кампанията „Хиляди дървета за децата на България“. Кампанията представлява като лесна и приятна за децата игра, в която наградата е набор от 50-100 фиданки за засаждане. В залесителната игра младите хора на България (а и техните родители и учители) могат да се включат до 12 март 2017 г., спечелвайки една от общо 200 награди.

Кампанията се организира от Фондация „77“ като естествено продължение на инициативата „Когато станем 100 000, ще посадим гора„. Стремежът на инциативата е засаждането на милиони нови дървета за България, с участието на колкото се може повече млади хора, училища и детски градини. До този момент фондацията има засадени и подарени над 170 000 нови дървета за България.

В рамките на новото издание, което тече до 12 март, спечелените комплекти дръвчета ще бъдат доставени безплатно на младежките екипи – до всяка точка на България, заедно с подкрепа и информация как да бъдат правилно засадени. Организаторите заедно с партньорите си – експерти – ще подберат подходящи дървета за съответните места. Видовете дървета ще са широколистни и иглолистни, съобразени и съчетани с климатичните условия, почвите и др. важни аспекти на съответния район, в който ще се засаждат – в зависимост от това къде се намира спечелилото училище, детска градина или детско заведение.

Желаещите да се включат трябва да „кандидатстват“ в играта, като изпратят тематична снимка с кратко есе по теми като: нашият клас (група, общност), нашето училище/ градина/ ясла/ институция, нашето населено място, пролет, природа, гора, добри дела, как да опазим природата, как виждаме по-доброто бъдеще. Тези писма могат да се изпратят през страницата Гората.бг, раздел „Игра“ и подраздел „Добави снимка“.

„След това гласувайте и поканете Вашите приятели и близки да гласуват … точно под снимката, която сте качили“, призовават организаторите.

Първите 200 снимки на уникални участници, събрали най-много гласове към момента на приключване на играта, ще спечелят една от 200 награди, от които всяка съдържа по 50-100 фиданки (малки дървета). От Фондация „77“ загатват, че могат да раздадат и допълнителни награди.

Всички условия на играта са описани подробно тук, а гласуването тече тук.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*