Британска верига магазини ще продава биоразградими клечки за уши

Техните основи ще са изработени от хартия

От септември 2017 британската верига супермаркети Waitrose ще се продава клечки за уши с пръчици, изработени от хартия. Това е най-новият ход на супермаркета в посока намаляване на пластмасовото замърсяване.

Британският производител Polyco разкри, че вече работи с Waitrose по дизайна на популярния хигиенен продукт, за да отстрани пластмасовите „стебла“ в полза на биоразградими такива – направени от хартия.

Клечките за уши много често се озовават в канализацията след употреба, допринасяйки за замърсяването на океаните с пластмаса. Според някои проучвания на Дружеството опазване на морската среда през 2016, броят на клечките с памучни крайчета, използвани по света, се е удвоил от 2012 г. до 2016 г.

С преминаването към клечките от хартиена материя Waitrose очаква да спести на природата около 21 тона пластмаса годишно.

Подобнас тъпка предприе по-рано тази година и друг голям доставчик на хигиенни материали Johnson&Johnson. От своя страна производителят Polyco обяви, че в момента работи с още няколко популярни търговски вериги за замяната на продаваните клечки за уши с такива, чиито основи са изработени от хартия. Работеки с други производители пък, наскоро и Sainsbury обяви пускането на биоразьградими, 100% памучни клечки за уши.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*