468 електромобила ще бъдат продадени в България през 2017 г.

Може да се очаква след 2030 година електромобилите да са услуга

Очаква се 468 електрически автомобила да бъдат продадени в България през 2017 г. С това отново ще се отбележи растеж на интереса към екологичните превозни средства у нас, след като през изминалата година в страната са продаден 318 електрически превозни средства. Това сочат прогнозите на Българска асоциация за електрически превозни средства, които бяха оповестени днес по време на кръглата маса „Добри новини за електромобилите“, посветена на екологичния транспорт.

Световният пазар обещава големи промени за електрическите превозни средства. Технологичните подобрения вече позволяват на електромобилите да изминават по около 400 километра с едно зареждане, което прави този вид превозни средства значително по-адекватни на пазара и достойни конкуренти на превозните средства, задвижвани от изкопаеми горива. Тепърва електромобилите ще стават и ценово по-достъпни, като се има предвид постоянният спад на цените на батериите.

Най-голямата промяна обаче ще дойде от прогресивната смяна на модела на използване на превозните средства, прогнозират от БАЕПС. Все повече се говори за мобилността като услуга. Очакванията са, че след 2030 година няма да се купуват автомобили въобще – те ще повсеместна услуга „на повикване“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*