Зелен покрив ще краси най-новия снимачен център в Ню Йорк

Мястото ще е част от реовацията на стара индустриална зона

Две големи складови помещения в Сънсет парк в Бруклин, Ню Йорк, скоро ще бъдат трансформирани в ултра-модерни, достъпни пространства за заснемане на филмови и телевизионни продукции, модни ревюта и производство на облекла. Скрит под зелен покрив, комплексът “Made in NY Campus” е проектиран от WXY architecture + urban design, за да модернизира някогашната крайбрежна индустриална площадка и да създаде няколко приятни пространства, удобни за разходка и приятно изкарване, заедно с обществени площади. Кметът Бил де Бласио обяви ангажимента на града да ремонтира мястото. Това ще коства 136 милиона долара на местнатауправа. Освен да оживи запустялата индустриална зона обаче това ще създаде и нови 1500 работни места.

Замислен от икономическия отдел на градската управа на Ню Йорк, проектът ще включва цялостно планиране и инвестиционна стратегия с цел да обнови остарялата инфраструктура на някогашната индустриална зона. Мястото ще се превърне в средище за качествено производство, съчетани с приятни обществени пространства.

Архитектите от WXY са предвидили два от съществуващите складове да се преродят в нови работни пространства със зелени покриви. Единият от тях ще помещава “център за развитие на модата” с огромни зали – за развитието на модния живот.

Очаква се новият център да компенсира липсата на снимачни пространства в щатския мегаполис. Той ще осигурява „звукови пространства с високи тавани“ и различни други области на производство, заедно с нови съоръжения за модната и шивашката промишленост и всичко, необходимо за нейното производство. Мястото ще бъде един от общо три бизнес-кампуса в кварталния план на “Сънсет парк”.

 

Графики: nightnurse images

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*