Дубай си купува 200 електромобила Tesla за градски таксита

Колите ще са с второ поколение хардуер, обещава производителят

Дубай взе решение да си купи 200 електрически превозни средства Tesla. Това е част от плана на мегаполиса да се превърне в лидер в приложението на безпилотните превозни средства.

Tesla ще достави 200 електромобила Model S и Model X за таксиметровия автопарк на Дубай чрез Dubai Taxi Corporation. Шефът на Tesla Елон Мъск подписа сделката лично с Агенцията за транспорт и пътища в Дубай по време на Световната правителствена среща в града.

Сделката е част от амбицията на “Фондация Бъдещ Дубай” 25% от превозните средства в големия град да бъдат изцяло безпилотни до 2030 г. Споразумението беше подписано в същия ден, в който Tesla започна да продава своите електрически автомобили в Дубай, отбелязвайки стъпването си в Близкия изток.

Колите на Tesla ще са оборудвани с второ поколение хардуер от компанията, което означава подобрена система за автопилот. Хардуерът ще позволи на колите да постигнат пълна автономност, а софтуерът постоянно ще се подобрява, коментираха от автомобилната компания.

Засега не е ясно кога точно Tesla ще достави електрическите коли в Дубай.

Мегаполисът вече демонстрира своето виждане за безпилотното бъдеще през април, когато пусна видео с реклама на бъдещите си безпилотни таксита – те ще започнат да обслужват клиенти още това лято.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*