Триколката Taga 2.0 вози цялото семейство като миниван

Определят това возило като "швейцарското ножче" на велосипедите

Триколесен велосипед, който може да вози цялото семейство като открит миниван на три гуми – това е Taga 2.0. Той е разработен като семейно колело на база на интензивна обратна връзка с потребители на първообраза си – Taga 1.0, с идеята да е достъпен и безопасен.

Taga 2.0 е велосипед, проектиран да се справи с нуждите на модерното семейство. Той може да вози багаж, деца, домашни любимци.

Кошът за децата е монтиран отпред, така че родителите и малчуганите да гледат заедно напред. В него могат да се настанят две деца. Те могат да седнат с лице напред, с гърба напред или пък едно срещу друго. На задната част на колелото може да се монтира седалка за трето дете.

Кошът за деца може да бъде покрит с прозрачен гюрук, който да предпазва малчуганите от дъжд или вятър. Седалката може и да се спусне до легнало положение, така че ако на детето му се спи, да може да задреме по пътя. За весели разходки в слънчеви дни пък към „каляската“ на малчуганите може да се прикрепи воден пистолет.

Налице са множество мънички допълнения за семейството, които могат да направят живота по-лесен. Едно от тях е батерията, която превръща Taga 2.0 в електрически велосипед – полезно за онези, на които ще им е трудно да въртят педалите по нанагорнища или при натоварване на велосипеда с всички деца.

Някои медии определят триколката като „швейцарското ножче“ на велосипедите.

Кошът може да се използва, разбира се, и за возене на багаж, както и за домашни любимци. Ии всичко това наведнъж.

Първообразът на Taga 2.0 е версията 1.0, която вече е популярна в някои градове по света. Миналата година Тaga 2.0 дебютира в кампания обществено финансиране чрез Indiegogo. Натрупаната сума бе 3 316 303 щатски долара, което представлява мнооого над първоначално заложената цел: 2569%! Колелото вече е в серийно производство.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*