Известна марка превръща пластмасови бутилки в спортни обувки и раници

изработката на PET текстил създават нови работни места за хората от една от най-бедните нации на планетата

За най-новата си колекция спортни стоки известната марка Timberland се обърна към пластмасовите бутилки. Производителят на облекла за активност на открито си партнира с осене си партнира с Thread – фирма от Питсбърг, която е производител на устойчиви материи. Заедно те ще превръщат пластмасовите бутилки, разхвърляни по улиците и каналите на Хаити, в спретнат колекция от обувки, раници и даже тениски. Сътрудничеството на двете фирми е полезно „отвъд устойчивостта за околната среда“, според Timberland. Партньорството не само превръща един екологичен проблем в ресурс, но също така и създава нови работни места за хората от една от най-бедните нации на планетата и добавя социална стойност под формата на по-чисти квартали.

Новата спортна колекция се състои от пет стила обувки и ботуши за мъже, чанта тип торба и раница, както и един модел тениска. Всичко това ще се прави от тъкан с високо съдържание на рециклирана пластмаса. Около 50% от материала използва рециклиран полиетилен-терефталат, по-известен като PET.

Процесът, който материалът изминава от изхвърлената бутилка до крака на спортуващия, създава работа за повече от 1300 души – хора, които събират шишетата, както и служители в производствения цех на Thread в Хаити.

„В Thread ние вярваме, че тези достойни работни места са лекът за бедността и нашата текстилна материя създава именно такива работни места“, казва Иън Розенбергер, основател и главен изпълнителен директор на Thread.

От своя страна ходове на компании като Timberland носят огромна промяна в модната индустрия, като съчетават популярност, огромна верига за доставки и послание към голям брой лоялни клиенти.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*