Два белгийски града купуват дружно 90 хибридни автобуса за обществен транспорт

Скоро 90 процента от обществения транспорт на Намур ще се обслужва от хибриди

Белгийските градове Шарлерой и Намур са поръчали заедно 90 хибридни автобуса и 12 зарядни станции за тях. 55 от превозните средства ще обслужват жителите на Шарлерой в съчетание с 4 зарядни станции, а другите 35 автобуса отиват в Намур. Там ще бъдат инсталирани осем нови зарядни станции.

„Тази стратегическа инвестиция ще участва в подобряването на качеството на живот в основните градски центрове и ще позволи на регион Валония да постигне екологичните си цели,“ каза Винсент Переманс, главен изпълнителен директор на TEC Group – държавната компания, поръчала автобусите. „Хибридната технология е най-добрият компромис между оперативните ограничения и енергийната ефективност на градските автобуси днес“.

Това не е първата заявиха за екологични автобуси от TEC Group. По-рано тя закупи 11 хибридни автобуса и зарядни станции за Намур – система, която заработи пълноценно през януари тази година. След доставката на следващите 35 нови автобуса и тръгването им из града, 90 процента от обществения транспорт на Намур ще се обслужва от хибриди.

Автобусите, които компанията е поръчала, могат да работят без отделяне на вредни емисии, тоест само на ток, през около 70 процента от дължината на своя маршрут. Презареждането на батерията отнема 3 до 4 минути. Енергийното потребление е с около 60 процента по-ниска от това на съпоставим по параметри дизелов автобус.

Поръчката ще бъде осъществена от Volvo, която ще достави автобуси от модела 7900 Electric Hybrid. Зарядните станции пък ще бъдат доставени от ABB.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*