Shell отваря първата си станция за зареждане на водородни коли на Острова

Фирмата вече има две такива станции в Калифорния и още четири в Германия

Shell откри първата си станция за зареждане на водородни автомобили в Обединеното кралство – в своята бензиностанция Cobham на пътя М25. Фирмата обяви и плановете си за още две водородни зареждащи станции по-късно през 2017 г.

Петролният гигант си партнира в това начинание с „водородния специалист” ITM Power, която доставя водородната станция. За нея двете фирми твърдят, че е първата напълно брандирана и публична станция за зареждане с водород в Обединеното кралство.

Станциите от този вид са предназначени за захранване на електрически превозни средства с водородни горивни клетки – технология с нулеви емисии, която превръща водорода в електричество и произвежда само топлинна енергия и вода от ауспуха. Технологията е все още млада, но но водородните превозни средства предлагат алтернатива на традиционните бензинови автомобили, като могат да изминават по 700-800 километра с едно зареждане.

Новината е зна за префокусирнето на петролния гигант към водородните технологии, коментираха пазарните анализатори. Фирмата вече има две водородни станции в Калифорния и още четири в Германия, където инсталирането им е част от съвместното начинание H2 Mobility – инициатива с дел рзгръщането на мрежа от до 400 водородни станции до 2023 г. В момента Shell се готви да открие подобни обекти и в САЩ, Канада, Швейцария, Австрия, Франция, Белгия, Люксембург и Холандия.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*