PV ферма и система за съхранение дават на Хавай независимост от изкопаемите горива

Слънчевият масив намалява зависимостта на острова от вноса на изкопаеми горива

Слънчева енергия, събирана през деня от фотоволтаици и съхранявана в акумулторна система от комунален клас, ще може да осветява Хавай нощно време. Това е възможно, след като Tesla приключи първия си голям проект за съхранение на соларна енергия, откакто придоби SolarCity за 2 милиарда долара. Проектът подчертава амбицията на голямата компания да се превърне в основен играч в сектора на чистите технологии.

Компанията заяви, че е заработила с пълни сили соларната система Капайя в Хавай, която съчетава 13MW соларен фотоволтаичен масив с 52MWh система за съхранение, изградена от общо 270 Powerpack системи на Tesla. Проектът е гарантиран ит 20-годишен договор за изкупуване на електроенергията от местната кооперация Kauai Island Utility Cooperative. Те ще купуват добиваната от слънцето енергия при цена от 13,9 цента / кВтч, което е значително по-малко от цената, която се плаща в момента за дизелови мощности, според Tesla.

Възможността на новата инсталация за добиване на слънчева енергия през деня и подаването й през електропреносната мрежа на острова през нощта се очаква да намали използването на дизел с около 1,6 милиона галона годишно. Това подчертава способността на възобновяемите източници на енергия да намалят традиционното производство на електроенергия от изкопаеми горива и съответно да намалят зависимостта на населението от тях. Стъпката е до голяма степен логична за региони като Хавай, който се радва на значителни възобновяеми енергийни ресурси.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*