Соларни тенти стават за палатки и паркинги

Представете си, да можете да имате соларна палатка в ситуация, когато имате нужда както от някакво защитно покритие, така и от достъп до чиста енергия – например за подслон при бедствие. Е, възможно е. Нов вид текстилна соларна тъкан от FTL Solar може да бъде използвана по различни начини от този вид и не на последно място не е никак грозна.

Представлявайки сами по себе си един отличен пример за функционалност, PowerMods обединяват в едно супер-здрав плат и гъвкав фотоволтаичен тънък филм. Възможното приложение на това чудо е безгранично: станции за презареждане на батерии, медицински звена, военни бази, временно настаняване при бедствия, отдалечени селища, соларни зони в градските паркове и т.н.

FTL е разработила четири различни модела на PowerMod, като се започне от маломерна палатка и се стигне до големи платнища за покриване на паркинги. Капацитетът на всеки от тях е изчислен на базата на пет часа слънчево греене на ден, варирайки съответно от 1068 Wh на ден при най-скромния модел до 2040 kWh на ден за най-големия.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*