Залесяват 50 000 дръвчета около Пловдив, В. Търново, София и Варна

Дългосрочната цел на инициативата е да засаждането на 1 милион дървета в цялата страна

Около 50 хиляди дръвчета ще бъдат засадени из цяла България в рамките на Национална залесителна кампания – пролет 2017, организирана от инициативата „Когато станем 100 000 ще посадим гора“ на екипа на Гората.БГ. До края на март и през април паралелно ще се осъществят две поредици от залесителни събития: 12 доброволчески акции в 4 области – Пловдив, Велико Търново, София и Варна – и засаждане на над 20 000 дръвчета в училища и детски градини в страната.

Доброволци от София и региона извадиха около 30 хиляди фиданки от разсадника при с. Невестино на 11 и 12 март. От средата на месеца всяка следваща седмица младите дръвчета ще се засаждат в рамките на регионални акции край Пловдив (18 март), Велико Търново (25 март), София (1-9 април) и Варна (9 април). Очаква се чрез Национална залесителна кампания – пролет 2017 да бъдат засадени около 50 хиляди фиданки. С това броят на залесените от Гората.БГ дървета ще надхвърли 200 хиляди.

Като част от Национална залесителна кампания – пролет 2017 други над 30 хиляди фиданки ще бъдат осигурени на училища и детски градини в страната чрез инициативата „Хиляди дървета за децата на България“, която се провежда за трета година. Те е организирана под формата на лесна и приятна за децата игра, в която наградата е комплект от 50-100 фиданки за засаждане. А награди има за всички!

За акциите в четирите областни града организаторите осигуряват всичко необходимо за залесяването – фиданки, инструменти, вода и др. Желаещите да се включат могат да се запознаят със списъка на залесителните локации (по-долу) и да си приготвят много добро настроение и усмивка. За собственото си удобство е добре да носят подходящи за сезона дрехи и обувки, работни ръкавици и храна и вода за пикник – а по желание и български знамена. Който умее да свири, може да вземе със себе си и музикални иструменти.

Дългосрочната цел на Гората.БГ е да засаждането на 1 милион дървета в цялата страна.

 

Национална залесителна кампания – пролет 2017:

Пловдив: 18 март

Засаждане на 1 300 дървета

Начало: 9.30 ч.

Регион: Пловдив, Пазарджик, Асеновград, Велинград, Пещера

Facebook събитие

Велико Търново: 25 март

Засаждане на 1 300 дървета

Начало: 9.30 ч.

Регион: В. Търново, Габрово, Дряново, Горна Оряховица

София: 1-9 април

Засаждане на над 10 000 дървета София

Начало: 9.30 ч.

Регион: София, Перник, Сливница, Драгоман, Костинброд

Facebook събитие

Варна: 9 април

Засаждане на 2000 дървета

Начало: 9.30 ч

Регион: Варна, Шумен, Добрич

Facebook събитие

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*