„Живей активно“ тази година ще тече три месеца – в три града

Тази година целенасочено се включват и домашните любимци

Инициативата за здравословен и динамичен начин на живот „Живей активно“ тази година ще обхване три града и ще тече общо три месеца. Голямото традиционно събиране „Живей активно“ ще се състои на 18 юни в София, но всъщност целият юни ще е посветен на тази инициатива в столицата. Юли ще е месец за активния начин на живот във Варна, а септември ще е време за активизиране на жителите на Пловдив. Кулминацията там ще е на 17 септември. Това обявиха организаторите Nestle България днес на пресконференция заедно с партниращите общини София, Варна и Пловдив.

Очаква се около 65 хиляди души да се включат в мероприятията за популярен, масов спорт, запислени в програмата. Общо 75 партньорски организации ще съдействат всички граждани от всякакви възрасти да могат да се насадят на месец с многообразни и достъпни възможности за движение на открито. Сред тях са такива като българските федерации по тенис, по спортна гимнастика, по лека атлетика, по художествена гимнастика, по волейбол, Националната спортна академия, министерствата на младежта и спорта, на здравеопазването и на образованието и науката, Национален център по обществено здраве и анализи, Дружеството на кардиолозите в България и др.

Около 1 млн. лева е инвестицията на компанията в дейностите по организиране на масовите спортни мероприятия, заяви Нели Ангелова, мениджър „Корпоративни връзки“ на Nestle България. Тази година нов акцент в кампанията е връзката между спорта и домашните любимци – разхождането на домашното куче е прекрасна възможност за умерен, но редовен спорт, напомнят организаторите.

Редица известни личности от областта на спорта и обществения живот ще „дадат тон“ в кампанията със собственото си участие. Сред тях е например любимата телевизионна звезда Лара Златарева, известна повече като кака Лара, която ще насочи вниманието към здравословното хранене като част от активния живот. Тя призна, че готвенето никак не е нейната стихия, но независимо от това смята за важно приемането на здравословна храна и именно затова подкрепя „Живей активно“. Тереза Маринова, Любомира Казанова, Йордан Йовчев и редица други обичани знаменитости са сред поддръжниците на кампанията. Някои от тях ще се включат в спортните мероприятия заедно със своите домашни любимци.

 

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*