Wheego Whip LiFe може да изпревари Leaf и Volt

Вече е добре известно, че Nissan Leaf ще направи своя дебют тази есен заедно с Tesla Roadster. Това ще е първият достъпен за широката публика електрически автомобил, способен на високи скорости и дълъг пробег като за магистрала – факт, който без съмнение кара Nissan да се гордее.

Но, ако всичко върви според плановете, може би един друг електрически автомобил ще изпревари Nissan Leaf на пазара. Става дума за изцяло електрическото возило Wheego, което е планирано да дебютира през август.

Wheego Whip LiFe е елекрически автомобил с технически параметри, които му позволават да се мери с другите автомобили на магистралата – с висока скорост и дълъг пробег. Очаква се и цената му да е доста прилична – 33 500 долара на щатския пазар. И май точно тук е проблемът. Wheego страда от остър недостиг на кеш, пореди което има нужда да продаде дялове, за да набере финансиране, с което да пристъпи към последния етап от производството си – тестовете и изпитанията за устойчивостта на Whip Life . Ако това се случи, първите 200 броя от електро-возилото ще могат да стъпят на асфалта към август. Дотогава обаче има много „ако“ и „но“, казват създателите на Whip LiFe.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*