Русе гаси осветлението на общината за „Часът на Земята“

Притъмняват архитектурно-художественото осветление на знакови паметници в града

Община Русе ще загаси осветлението на сградата на общината по повод „Часът на Земята“ – на 25 март 2017 г. от 20:30 ч. до 21:30 ч. Събитието се организира от световната природозащитна организация WWF. По време на инициативата „Часът на Земята“ Русе ще притъмни архитектурно-художественото осветление и на Паметника на Свободата, Доходно здание, Туристически информационен център.

„Часът на Земята“ е световна инициатива, която привлича вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да се присъединят към каузата за решаването им. Изгасяйки осветлението в домовете си и притъмнявайки знакови сгради, хора от целия свят отправят призив за по-устойчиво развитие и бъдеще.

Кампанията бързо набира скорост, като само за няколко години става най-популярната международна природозащитна инициатива, а участниците в нея са над 170 държави и над 7000 града, институции, бизнеси и медии, обединени от обща кауза – справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*