Материалите за устойчиво строителство все още не са масови

Практиките за устойчиво строителство все още не са станали масови, което води до там, че производителите забавят пускането на нови продукти от този вид на пазара. Това твърди британският специалист Винс Лун, оперативен директор на фирмата са строителни продукти SIG. Според него, все още малцина възприемат нововоъведенията в екологичното строителство като например материалите, които променят фазата си. Тези продукти имат свойството ефективно да предотвратяват инцидентите, които произтичат от това, че стаята се затопя и изстива бързо, абсорбирайки и връщайки латентната топлина.

Факт е, че производителите на строителни материали все повече имат готовност да предложат средства за изграждането на устойчиви сгради. Това може да включва тухли и стоителни блокчета с високи изолационни свойства, олекотени и с отлични изолационни качества керемиди и покривни конструкции, екологично чисти материали на базата на дърво, камък, гипс, глина и др.

Г-н Лун е категоричен, че строителната индустрия трябва да търси начин как тези продукти да се използват по-творчески, а не просто да ги вграждат в стените „наизуст“. „Нашият най-голям проблем е, че можем да ги представим на пазара, но ако хората не започнат да проектират сградите предвид използването на тези материали, те няма да се превърнат в масови и базови“, казва Лун.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*