Училища и детски градини засаждат 30 000 дръвчета

Светът има нужда от повече отговорни хора – такива, каквито могат да израснат днешните младежи

Над 30 000 дръвчета ще бъдат засадени от децата в училища и детски градини из цялата страна. Акцията е част от Национална залесителна кампания – пролет 2017. Общо 337 участника – училища, детски градини, домове за деца и др. – от близо 150 населени места в цяла България се включиха в играта, организирана от Гората.бг, в която условието беше да изпратят снимка и кратко есе.

„Вече са ясни победителите и с единодушно решение и съгласно правилата решихме да наградим всички участници,“ обясниха от Гората.БГ. „Да, всички участници печелят, защото всяко дете заслужава да получи възможността да изпита радостта от засаждането на дърво, защото Земята и местата, в които живеем, имат нужда от повече дървета и защото имат нужда от отговорни хора – такива, каквито могат да израснат тези деца“.

Доставките на дръвчетата вее текат и би трябвало да приключат тази седмица, за да „изпреварят“ ваканцията. Те се доставят безплатно до всяка точка на България, заедно с подкрепа и информация как да бъдат правилно засадени. Организаторите, заедно с партньорите си експерти, ще подберат подходящи дървета за съответните места.

Инициативата е на Фондация „77“ и се реализира чрез националната инициатива „Когато станем 100 000 ще посадим гора“, която цели засаждане на милион нови дървета за България с участието на колкото се може повече млади хора и доброволци. В рамките на инициативата вече са засадени и подарени над 170 000 нови дървета.

През идната събота и неделя Национална залесителна кампания пролет 2017 продължава със засаждането на над 10 хиляди дървета край София.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*