Шумовият фон в офисите съсипва производителността

Работната среда трябва да позволява съсредоточаване и това е по-важно от много други удобства

Три четвърти от служителите в офиси от отворен тип признават, че е ефективно да се работи в офис, но от друга страна им се налага да предприемат различни мерки за отстраняване на разсейващите фактори, сочи глобално проучване. Шумът е най-големият бич за работещите в големите пространства.

За да се справят с това, 39% от служителите посещават стаи за почивка, 37% слушат музика или „бял шум“, а 34% предпочитат разходката, за да се избавят от дразнещия шум, установява изследването на Plantronics и Oxford Economics сред 1200 топ мениджъри и редови служители в 11 държави.

Над две трети (64%) от анкетираните посочват, че премахването на шумовете повишава тяхната производителност.

Възможността да се съсредоточат е главна потребност на офис служителите. Това е приоритет за 61% от анкетираните, докато безплатната храна е най-важна само за 7% от служителите.

Друго проучване, проведено от Hackernoon сред 2000 служители, наскоро установи, че 54% от високопроизводителните работници намират своите работни места за „твърде разсейващи“. Анкетирани за това изследване са специалисти от сферите софтуер, ИТ, хардуер, финансови услуги, креативни индустрии, маркетинг, автомобилостроене, архитектура, производство. Под „високопроизводителни“ се има предвид „специалисти, от които се иска да решават най-трудните задачи и проблеми в компанията“.

Добре организирането офисно пространство, интеграцията на технологии, както и балансът между работа и личен живот осигуряват на работещите по-голяма удовлетвореност и продуктивност по време на работния процес. Разходите на ръководството за обезпечаване на тези условия се изплащат, тъй като високо мотивираните служители имат по-голям принос в икономическата стабилност на компанията.

 

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*