8 университетa получиха по един Bolt, за да го направят безпилотен

Партньорски фирми ще осигуряват авто-части и софтуер за младежките екипи

Все повече са предложенията за електрически автомобили на пазара, а тепърва ще започват да се роят и проектите за автономни (самоуправляеми) превозни средства. General Motors е решила да предприеме научен подход за напредък в тази посока. Фирмата обяви, че подарява на осем американски университета по един Chevy Bolt като част от конкурс за проектиране на автономно превозно средство, наречен AutoDrive Challenge.

В AutoDrive Challenge се включват отбори от Университета Кетеринг, Държавния университет в Мичиган, Мичиган Тех, Университета на Северна Каролина, Университета на Тексас, Университета в Торонто, Университета на Ватерло и Вирджиния Тех. Всеки от научните екипи ще има три години, за да да се разрботи и демонстрира напълно автономен Chevy Bolt.

Макар че три години може да изглежда дълго време, AutoDrive Challenge ще бъде доста трудна надпревара. В края на трите години всеки отбор ще трябва да представи завършен Chevy Bolt, който е в състояние да се движи безопасно и надеждно в градска среда – автономно, без никаква човешка намеса. В допълнение към предоставянето на работен автомобил GM се е погрижила да осигури на студентските екипи и стратегически партньори и доставчици, които да помогнат на младите таланти в разрботването на новите технологии, чрез предоставянето на автомобилни части и софтуер.

Наред с това по време на състезанието студентите и преподавателите ще бъдат поканени да присъстват на специализирани технологични семинари.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*