Доброволци засаждат 3000 дръвчета в Западен парк в София

Инициативата е на Gorata.bg и Столична община

Доброволци ще засадят над 3 000 дървета в Западен парк в София на 22 април. Фиданките ще бъдат посадени в района, който тази зима пострада от нелегална сеч – случай, кйто възмути мнозина столичани. Инициативата е на Gorata.bg („Когато станем 100 000 ще посадим гора“) и се организира в партньорство със Столична община като част от кампаниите „София чисти“ и „Национална залесителна кампания 2017“. Всички дръвчета и инструменти са осигурени, а възстановяването на горската част от Западен парк ще зависи само от добрата воля на жителите на града.

22 април е Световният ден на Земята. Дървесните видове, които ще се засаждат в Западния парк, ще са доста разнообразни – величествени дъбове, вечнозелени смърчове и борове, красиви явори, цъфтящи кестени, ароматни липи и др. От участниците се очакват само работни ръчички и желание за промяна.

Прогнозите за 22 април са за хубаво време. Децата са добре дошли в парка – горичката, която сега ще посадят, те ще могат да невестяват често и да гледат как расте година след година.

Освен инструменти, за всички участници са осигурени и работни ръкавици.

Акцията ще започне на 22 април в 10.00 часа, а желаещите да се включат могат да следят вести около кампанията в направеното за целта Facebook събитие „София засажда 3 000 дървета с доброволци„.

1 коментар

  1. Нека садят, за да имат циганите какво да секат.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*