Свлачище на сметище в Шри Ланка уби шестима

Свлачище на сметище в Коломбо – столицата на Шри Ланка – уби най-малко шестима, а 11 души са ранени, съобщиха от местните болници. Аварийни екипи дълбаят из планината оот боклуци, за да спасяват оцелелите в затрупаните десетки къщи.

Пожарникари се борят да гасят пожара в горната част на 90-метровото бунище, което се с струтило и е обхвнато от пламъци, съобщава Ройтерс. Според очевидци, цитирани от агенцията, най-малко 40 къщи са погребани под свлачището от отпадъци.

13-годишно момче и две момичета на възраст между 14 и 15 години са сред шестимата, които са загинали под свлачището от боклук, по данни на главната болница на Коломбо. Още 10 души се лекуват в момента в нея.

Правителствени войски и полиция са изпратени от правителството, за да помагат в спасителната операция. Тя се случва навръх традиционната Нова година на островната държава.

Полицията съобщи в изявление, не може да се посочи точният брой на къщите, които са били погребани под свлачището.

Жителите на района отдавна настояват за премахването на сметището. Те твърдят, че то причинява многобройни здравословни проблеми. Има правителствени планове за неговото премахване в рамките на инфраструктурен план за града, допълва Ройтерс.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*