Изоставен парник се превръща в просторен стъклен офис

Изобилната дневна светлина прави вдъхновяващо работното място на ландшафтните специалисти

Архитектурната фирма O-office е превърнала един стар и изоставен парник в Гуанджоу, Китай, в разкошно стъклено офис-пространство, изпълнено с живи растения. Архитектите са подходили с респект към изначалната идея на мястото, затова са решили да го модернизират с акцент върху изобилието от слънчева светлина и много зеленина. В офиса-градина има даже три живи дървета, които растат от приземния етаж в интериорното пространство.

Използвайки оригиналните бетонни основи на оранжерията, архитектите са пресъздали антрето с джобове от мини-градини. Офис-пространството е предназначено за местна фирма за ландшафтен дизайн, така че дизайнерите са потърсили начин да създадат интимно пространство, което предизвиква компактна офис-среда в стил „малко село“. Използвайки оригиналното разположение на оранжерията, интериорът е озарен от изобилната дневна светлина и се охлажда чрез естествена вентилация, което пък намалява използването на енергия в офиса.

Интериорът на офис-пространството е разделен на два етажа. Долният етаж е предназначен за съвместна работа в екипи. На горния етаж има отделни помещения за самостоятелна работа. Всичко в интериора обаче създава усещането за открито пространство, което е свежо и проветриво благодарение на множеството прозорци с дървени рамки.

Големи бетонови стълби с джобове от зеленина водят от централния атриум до горния етаж. Три големи дървета растат вътре в оранжерията, добавяйки още усещане за връзка с природата.

       

Снимки: O-office Architects

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




*