Walmart вгражда 40MWh системи за съхранение на енергия в избрани магазини

Амбицията на компанията е да да захранва 50 на сто от дейността си по света от възобновяеми източници до 2025 г.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Американската верига супермаркети Walmart ще инсталира 40MWh системи за съхранение на енергия в избрани супермаркети в Южна Калифорния. Това ще се случи след сключването на сделка с младата компания за чисти технологии Advanced Microgrid Solutions (AMS).

В рамките на първоначалната фаза на споразумението AMS ще проектира, инсталира и използва технология за „сгради с хибридно електричество“ в 27 супермаркета от веригата. Това ще стане „без първоначални разходи“ за Walmart. Целта е подобряване на енергийната ефективност и осигуряване на гъвкава поддръжка на мрежата за местните комунални дружества.

Амбицията на Walmart е да да захранва 50 на сто от дейността си по света от възобновяеми източници до 2025 г. Досега веригата е инсталирала локални фотоволтаични системи и други технологии за производство на чиста енергия в 350 от магазините си. Стремежът на компанията за въвеждане на повече възобновяеми енергийни източници е част от общата цел за намаляване на емисиите на парникови газове с 18 на сто в периода между 2015 г. и 2025 г.

С внедряването на системите за съхранение на чиста енергия Walmart ще бъде в състояние да намали разходите си, перманентно намялявайки пиковото потребление на енергия в общо 27 магазина, които ще бъдат оборудвани с големите батерии съгласно схемата на AMS. Веригата хипермаркети заяви още, че технологията ще предоставя гъвкава поддръжка на мрежата за „Едисън – Южна Калифорния“, един от най-големите мрежови оператори в САЩ.

„Добавянето на възможността за съхранение на енергия към нашите чисти енергийни ресурси намалява капацитета, който иначе е необходимо да черпим от мрежата,“ обясни Марк Вандерхелм, вицепрезидент по енергията в Walmart. „Това е част от нашия ангажимент за увеличаване на зависимостта от енергията от възобновяеми източници“, каза той.

Снимка: Walmart във Flickr

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*