Разлив на химикали във фабриката на Tesla

Разлив на опасни химикали в завода на Tesla в щата Невада, по-известен като „гигабариката“, е възникнал в понеделник. В момента той се разследва от аварийните екипи. За щастие няма сериозно пострадали от разлива, твърдят от компанията.

Говорителят на Tesla Дейв Арнолд обяви, че става дума за „стандартен за строителството разтворител за почистване“. Той е бил разлят на рампата и малка площ от сградата. Персоналът е евакуиран.

„Заради повишено внимание няколко служители, които да са били изложени на химикала, са изпратени в местната болница“, каза Арнолд. По думите му, Tesla не очаква инцидентът да има каквото и да е влияние върху производството.

„Няма опасност за обществеността или когото и да било“, каза Джо Къртис, директор по управлението на извънредни ситуации за окръг Невада. Той каза, че пожарната е изпратила екипи на място, за да идентифицират разсипания опасен материал.

Фабриката на Tesla в Невада все още не е завършена, но в нея вече се произвеждат литиево-йонни акумулаторни клетки, които се използват в системите за съхранение на енергия на компанията и ще намерят място в предстоящия Model 3.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*