Brother: стремим се да намалим екологичния си отпечатък

Програмата ѝ за рециклиране на тонер касети е спасила над 4 милиона дървета

Стремеж към намаляване на въглеродния си отпечатък заяви компанията Brother International Europe по повод предстоящия Ден на Земята – 22 април. Компанията е специализирана в технологии за печат – дейност, която сама по себе си е в ущърб на природата – но стремежът на Brother е да намали изсичането на горите по света, да насърчи устойчивия добив на дървесина, да редуцира вредните си емисии и да стимулира използването на рециклирани материали.

От 2010 г. Brother е корпоративен партньор на организацията за устойчиво развитие на дъждовните гори Cool Earth. В рамките на инициативата компанията се стреми да помага за защитата на застрашените гори и поддръжката на местните общества. Brother промотира програма за рециклиране на тонер касети, която – според фирмата – е помогнала за защита на 2,7 милиона дървета в перуанските дъждовни гори и 1,6 милиона дървета в Папуа Нова Гвинеа. Всичко това, според компанията, е спестило на атмосферата 2,1 милиона тона въглероден диоксид (CO2).

Друг начин, по който Brother подсигурява намаляване на CO2 емисиите, е подобряването на собствените производствени мощности.

Планът за действие за защита на околната среда чрез намаляване на емисиите CO2 с 30% между 1990 и 2020 г. е въведен от Brother в осем локации в Япония. Намаляването на емисиите се постига чрез внедряване на мерки за спестяване на енергия чрез увеличаване на ефективността на климатичните инсталации и осветлението. Това се постига чрез инсталиране на модерни климатични системи и LED осветление, както и чрез гарантиране на ефективната работа на производственото оборудване.

Целта е постигната седем години по-рано от планираното – през 2013 г., което инициира допълнителни активности за по-нататъшно намаляване на CO2 емисиите.

В своите продукти компанията вгражда нови решения, чрез които устройствата включват нискоенергийни режими, технологии за пестене на енергия, ниски емисии и възможност за използване на рециклирана хартия.

От 2009 г. Brother прилага в производството си нови технологии за леене, които променят крайния вид на устройствата. Технологията за създаване на повърхности без външно покритие е разработена от инженерите на Brother в Япония. Елиминирането на нуждата от прилагане на допълнително горно покритие и съхнене води до намаляване на необходимата енергия. Промяната намалява и емисиите на летливи органични съединения и при производството, и при рециклирането.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*