Apple обяви плановете си да прави всички свои продукти от рециклирани материали

Компанията захранва по-голямата част от дейността си чрез възобновяема енергия

Apple обяви плановете си да пристъпи към затворен цикъл на произвоство и да прави всичките си продукти от рециклирани материали.

Хората не осъзнават колко щети нанася електрониката, която използват, върху околната среда – като се започне от минното дело и се стигне до отровите, които попадат в природата, когато се изхвърлят старите джаджи. Apple обаче е решена да се справи с тези проблеми. Началото бе поставено със създаването на робот за рециклиране, а сега ИТ гигантът обяви намерението си да използва само рециклирани материали за своите устройства.

В най-новия си екологичен доклад компанията твърди, че вече работи за използването на рециклирани материали в проектирането на следващото поколение на своите продукти. Това ще се случва, отчасти, чрез обратно изкупуване и повторно използване на старите устройства на Apple. Очевидно промяната е нещо, което тепърва предстои, но без съмнение Apple никога не е била „срамежлива“ компания, когато си поставя цели.

През последните години Apple постоянно работи за повишаването на дела на възобновяемите ресурси в производството си. Нейните центрове за данни се захранват предимно с възобновяема енергия. За повечето от тях има изградени собствени слънчеви и вятърни паркове, които да генерират нужното електричество. Компанията също така рециклира старите устройства. Това спестява на Apple над 40 милиона долара само благодарение на повторното използване на златото от старата електроника.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*