Отбелязваме Деня на Земята – 22 април

Ежегодно от планетата изчезват милиарди дървета

Днес, 22 април, е световният Ден на Земята. Тази година той е посветен на грамотността и осведомеността относно околната среда и нейните проблеми.

Всеки, който вярва, че природата ни има нужда да бъде съхранена, може да даде своя принос за това – по много и различни начини.

Еди от най-важните, предвид основното послание на кампанията, е ограмотяването. Училищaта са специален обект на внимание, защото днешните ученици са бъдещите големи хора, вземащи решения, действащи, формиращи мненията на общностите. Те заслужават здравословна околна среда за учене и израстване. Те са тези, които утре ще използват ресурсите на Земята. Всяк стъпка, която помага на децата да се научат да живеят в хармония с природата, е важна днес. Това може да е урок на открито сред гората, създаване на градина в двора на училището, изграждане на детска къщичка от естествени материали или друга полезна инициатива.

Възстановяването на горите е друг основен акцент в Деня на Земята тази година. Планетата ни губи по 15 милиарда дървета всяка година. Има нужда тази тенденция да бъде спряна, затова са добре дошли всякакви дейности по залесяване – навсякъде по света. Възстановяването на горите е ценно за местните общности, за биологичните видове, за справянето с изменението на климата. Всяко ново дръвче има значение!

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*