Френски прокурори разследват „дизелгейт“ и у Peugeot?

Фирмата е "взела под внимание" решението на съда

Френски прокурори започнаха официално разследване на предполагаема измамна схема, свързана с тестовете за вредни емисии на дизелови автомобили на производителя PSA Group, съобщи в понеделник служител на френския съд, цитирани от Ройтерс. Разследването e започнаlo по-рано този месец заради предполагаеми престъпления, свързани с измами, според съда.

През февруари PSA стана четвъртият производител на автомобили, който привлече вниманието на френската служба за борба с измамите DGCCRF заради предполагаеми манипулации на дизеловите тестове. Случаят е поредният след скандала с Volkswagen, станал известен като „дизелгейт“.

До този момент автомобилите на Peugeot, Citroen и DS не бяха обект на внимание покрай дизеловите скандали, които „гръмнаха“ не само в Германия и САЩ, но и в много други страни. От своя страна PSA, която отрича да е извършила каквито и да е неправомерни действия, заяви в понеделник, че е „взела под внимание“ решението на прокурорите да започнат разследването. Фирмата подчерта, че превозните ѝ средства отговарят на всички разпоредби в страните, където се продават.

Подобни разследвания вече вървят в няколко страни. Те се нароиха след случая с VW през 2015 г. Повечето дела се базират на установени измервания, според които в реални условия – на пътя – емисиите на дизеловите автомобили надвишават до 10 пъти регулаторните лимити.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*