Tesla удвоява мрежата си за зареждане на електромобили

Зареждането трябва да е удобно, достъпно навсякъде и надеждно, зарича се компанията

Мащабно разширяване на мрежата от зарядни станции за електромобили „Supercharger“ е замислила Tesla. То има за задача да павира пътя за пускането на новия електромобил Model 3. Производителят на електрически коли иска да направи зареждането „удобно, вездесъщо и надеждно“ за всички свои клиенти. Затова планът предвижда удвояване на зарядните устройства в глобалната мрежа от зарядни станции на Tesla до края на 2017 г.

Понастоящем Tesla има 5400 точки за зареждане на електромобили в своята мрежа от „Суперзарядни“, както и още 9000 „заради при дестинацията“ – устройства, разположени в хотели, курорти и ресторанти. Те всички са безплатни за клиентите на Tesla.

Според новия план, компанията възнамерява да увеличи броя на „супер-зарядните“ до повече от 10 000, а „зарядните при дестинацията“ – до 15 000 до края на годината. Tesla се надява, че този ход ще осигури достатъчно допълнителен капацитет, за да може да се поеме напливът от новите автомобили Model 3.

„Докато Tesla подготвя първия си автомобил за масовия пазар и продължава да увеличава доставките на Model S и Model X, зареждането става за нас още по-голям приоритет“, посочи фирмата в блог-публикация. „За нас и нашата мисия е изключително важно зареждането да е удобно, вездесъщо и надеждно за всички собственици – настоящи и бъдещи“.

Голяма част от тази експанзия ще бъде съсредоточена в САЩ, където броят на супер-зарядните ще се увеличи със 150%.

1 коментар

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*